Αρώνια

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Αρώνια

Ο ρόλος της στα προϊόντα μας

Ο καρπός της ΑΡΩΝΙΑΣ ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών (super foods) χάρις στην υψηλή περιεκτικότητα που διαθέτει σε θρεπτικές ουσίες και στη μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμινών (Α,Β1,Β2,Β3,Β4,Β6,Β9,Ε,Κ),φλαβονοειδών,ιχνοστοιχείων(σιδηρος,μαγνησιο,ιωδιο κλπ). Σημαντική επίσης είναι η υψηλού επιπέδου περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (15-30 mg στα 100 gr), καθώς και σε ζωτικές πολυφαινόλες (5 φορές περισσότερο από τα σταφύλια) που της προσδίδουν πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Επιπλέον η ΑΡΩΝΙΑ απομακρύνει τα βαριά μέταλλα από τον οργανισμό, βοηθά στην παραγωγή καλής χοληστερόλης, βελτιώνει την πέψη, ενισχύει την μνήμη (π.χ. στη νόσο Αλτσχάϊμερ),επιδρα προληπτικα στις κακοηθεις ασθενειες .

Ο καρπός της ΑΡΩΝΙΑΣ έχει υποαλλεργικά αποτελέσματα και χρησιμοποιείται σε γαστρίτιδα, αιμορραγία, αναιμία, ρευματισμούς. Ακόμη η ΑΡΩΝΙΑ δρα ευεργετικά στις εγκύους, παιδιά, διαβητικούς, αθλητές και ασθενείς που υποβάλλονται σε πολύπλοκες αγωγές.

Ειδικώτερα, όπως έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες η ΑΡΩΝΙΑ συμβάλλει:

 • Σωστή λειτουργία του ήπατος και νεφρών

  Οι ανθοκυανίνες της ΑΡΩΝΙΑΣ έχουν θετική επίδραση στην τοξικότητα του ήπατος και των νεφρών συμβάλλοντας στην σωστή λειτουργία των οργάνων αυτών.
  .
  .
  .
  .

 • Αντιμετώπιση του Διαβήτη

  Η ΑΡΩΝΙΑ βοηθά στη μείωση των επίπεδων της γλυκόζης στο αίμα και κατ’ επέκταση στη δυνατότητα αντιμετώπισης του διαβήτη.
  .
  .
  .
  .

 • Αναστολή του οξειδωτικού στρες

  Το οξειδωτικό στρες, που αποδεδειγμένα προκαλεί παχυσαρκία, ελκώδη κολίτιδα κ.α. αναστέλλεται από τις αντιοξειδωτικές ουσίες της ΑΡΩΝΙΑΣ που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και τις αποβάλλουν από τον οργανισμό.

 • Σωστή καρδιακή λειτουργία

  Η μεγάλη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και το υψηλό αντιοξειδωτικό επίπεδο της ΑΡΩΝΙΑΣ που μειώνει τους θρόμβους στο αίμα, υποβοηθούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ομαλοποιούν την αρτηριακή πίεση και καταπολεμούν την υπέρταση.

 • Αντισηπτικές ιδιότητες

  Η ΑΡΩΝΙΑ έχει αντισηπτικές ιδιότητες αποτελώντας ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση του ιού της γρίπης. Η υψηλή περιεκτικότητα ιωδίου επιδρά θετικά στην ανάπτυξη των παιδιών.
  .
  .
  .

 • Προστασία από την ραδιενέργεια

  Η πλούσια περιεκτικότητα της ΑΡΩΝΙΑΣ σε ιχνοστοιχεια συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία από την ραδιενέργεια.

 • Προστασία του ουροποιητικού συστήματος

  Η ΑΡΩΝΙΑ, με τις διουρητικές ιδιότητες που διαθέτει, συμβάλλει στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και χρησιμοποιείται για την θεραπεία σε φλεγμονές του ουροποιητικού.
  .
  .

 • Αναζωογονητικές ιδιότητες

  Η ΑΡΩΝΙΑ, ως κατ’ εξοχήν αναζωογονητικό φρούτο, αυξάνει την ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά νευρικές διαταραχές και κόπωση, διεγείρει την αναγέννηση ιστών και μυών, το σχηματισμό του αίματος και το μεταβολισμό.

 • Πιθανή αντικαρκινική προστασία

  Η περιεκτικότητα της ΑΡΩΝΙΑΣ σε ανθοκυανίνες της επιτρέπει να έχει αντιμεταλλοξογόνο δράση και κατ’ επέκταση πιθανή αντικαρκινική δράση, καθιστώντας σημαντική την χρήση της σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.